Annons

Nära nya flygdestinationer från Växjö

Publicerad 6 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Småland Airport har under flera år fört diskussioner med lågprisbolaget Wizz Air. Nu kan Vxonews rapportera att parterna är mycket nära ett avtal.

– Vi har aldrig varit så här nära. Det är väldigt spännande men om de vill komma igång den här säsongen, så måste det vara klart inom några veckor, säger Småland Airports VD Ulf Axelsson.

Annons

Wizz Air trafikerar framför allt östra Europa, bland annat Polen och länderna i ex-Jugoslavien, något som tilltalar Småland Airport.

– Vi tror att det kan fungera i Växjö eftersom det finns många Ex-jugoslaver i området, säger Ulf Axelsson och fortsätter:

– Vi vill öppna upp vår region, framför allt så att folk flyger till oss. Lågprisflygen driver turism, vilket är viktigt.

Totalt ska det röra sig om två flighter i veckan och uppemot 30 000 passagerare per år. Småland Airport har skickat över information om vilka linjer de anser är viktiga och nu är det upp till Wizz Air.

– Jag tror på ett positivt besked. Vi är med på deras lista och de tycker att vi är intressanta, säger Ulf Axelsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons