Annons

Nazister manifesterade i Växjö

Publicerad 14 april 2017
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Under långfredagen ställdes en grupp från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) upp sig på köpcentrumet Grand Samarkand och vid Speakers Corner i Växjö. Enligt Kvällsposten ska gruppen ha ställt upp med flaggor och delat ut flygblad inne på köpcentrumet och väktare tillkallade polisen.

Men polisen bedömde att gruppen fick vara kvar eftersom det är en allmän plats, detta trots att flera besökare ska ha tagit illa vid sig. Grand Samarkands centrumchef Mats Jäderberg säger till Kvällsposten att det gick lugnt och stilla till.

Annons

– För vår del handlar det om att ha en lugn och trygg miljö. Att besökarna ska ha en trevlig dag. Alla moment som förändrar det normala gör att besökarna kan oroas.

Polisen har under eftermiddagen omprövat sin första bedömning och händelsen kommer nu att polisanmälas som ett brott mot ordningslagen eftersom de anser att det är en manifestation, som saknar tillstånd.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons