Annons

Nedanovski kan möta moderklubben

Publicerad 21 april 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Han gjorde ett par a-lagsmatcher för Öster som tonåring. En krokig fotbollsresa senare kan 24-årige Oliver Nedanovski sänka sin moderklubb i division 1 södra.

– När jag spelade i Vinberg var Öster i allsvenskan. Då var det några stegs skillnad. Sen står man plötsligt där i samma serie som favoritlaget. Det är en helt underbar känsla och samtidigt en revansch att man får visa vad man går för, säger Tvååkers mittfältare som ännu inte vet om han kan spela i lördagens match eftersom familjen snart ska få tillökning.

Annons

Oliver Nedanovski, mittfältare med ett tungt skott, skrev ett nytt ettårskontrakt med Öster under vintern 2010. Han hade gjort ett par matcher under Ludwig Ernstssons ledning 2010, men fick sedan aldrig någon speltid under Roar Hansens första år. I stället blev det utlåning till Rydaholm, fast tiden där blev inte långvarig. Oliver Nedanovski skadade knäet allvarligt och blev borta länge. 2012 var han tillbaka på planen, då med Räppe i division 3-fotbollen. 2013 blev han erbjuden provspel med Varberg i superettan.

– Jag fick chansen och vi beslutade oss för att flytta till Varberg. Då tog jag upp satsningen lite igen. Det gick som det gick. Jag gjorde det inte dåligt, men förtroendemässigt var det lite svårare, säger Oliver Nedanovski som gjorde åtta inhopp i superettan 2013.

2014 valde han åter att gå nedåt i seriesystemet för spel med Vinberg. Där trivdes han riktigt bra.

– Det är en helt fantastisk förening och ett spelande fotbollslag med så många talanger.

Oliver Nedanovski och hans flickvän har bott i Varberg sedan 2013 och inför årets säsong var han trött på pendlandet till Vinberg.

– Jag ville inte flytta på mig och var inne på att spela i en lägre division i Varberg.

Då ringde Tvååker, nykomling i division 1 södra. I stället för att varva ner klättrade Nedanovski åter i seriesystemet. Han startade i premiärmatchen mot Oddevold senast och gjorde dessutom mål i 3–3-premiären.

– Vi är ett gott gäng där alla brinner för varandra. Vi går in med hundra procent för att göra jobbet, men det har blivit lite mer passningsorienterad fotboll med Igor Krulj som tränare.

Kan ni störa Öster?

– Vi skulle kunna ställa till det mot storlagen genom att vi blir kraftigt underskattade, samtidigt som vi vet att vi har en stark elva och x-antal spelare vid sidan av. Vi har mycket bra spets och jobbet finns i alla. Vi är i division 1 av en anledning, likaväl som Öster är i division 1 av en anledning.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons