Annons

Nedläggning av pub får riksdagsfokus

Publicerad 7 mars 2017
Foto: BO STRÖBERG, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: BO STRÖBERG, SMÅLANDSPOSTEN

Att restaurang Bakluckan i Gemla tvingas stänga på grund av att puben inte klarar av alkohollagens krav för serveringstillstånd har kritiserats av både Gemlabor och kommunpolitiker.

I en skriftlig fråga till socialministern Gabriel Wikström (S) använder nu riksdagsledamoten Johan Hultberg (M) Bakluckan som en anledning till att se över hur alkohollagen tolkas.

– Jag har länge uppmärksammat att Sveriges alkohollag på många sätt skapar hinder för mindre aktörer som vill utveckla sin verksamhet. Lagen har inget krav på x antal rätter utan säger bara att ett varierat utbud ska finnas. Det är kommunen som har gjort en tolkning och satt upp regler som missgynnar mindre aktörer, säger riksdagsledamot Johan Hultberg (M) till Smålandsposten. Läs mer om beslutet här och om politikers kritik här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons