Annons

Nekades praktikplats - pratade för dålig svenska

Växjö • Publicerad 27 februari 2018
Foto: Filip Sjöfors

För några år sedan flyttade Sofia Cardenas från Colombia till Sverige. Efter att ha varit föräldraledig och pluggat svenska för invandrare på SFI började hon söka jobb i Växjö.

När Sofia Cardenas kände att hon kunde tillräckligt mycket svenska fixade hon på egen hand en praktikplats på Ica Cityhallen i Växjö. Men när hon sedan pratade med sin handläggare på Arbetsförmedlingen sa han plötsligt nej.

Annons

– Han skrev att jag behövde läsa mer svenska på SFI innan jag kunde praktisera, säger Sofia Cardenas till Smålandsposten.

När hon ville ha en förklaring var handläggaren på semester och de andra kunde inte hjälpa henne. Först fem veckor senare, efter att Sofia Cardenas och hennes man fortsatt kontakta Arbetsförmedlingen, tog handläggaren kontakt med Ica Cityhallen och en praktikplats kan nu bli verklighet.

– Om man pratar generellt är det bra om man ordnar en praktiktjänst på egen hand. Det finns en del olika omständigheter som vi måste ta hänsyn till men i slutändan är det väldigt sällan vi har synpunkter kring praktikplatser. Vad som har hänt i detta fall vet jag inte eftersom jag inte är insatt i ärendet, säger Greg Golding, chef för Arbetsförmedlingen i Växjö, till Smålandsposten.

Läs mer här.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons