Annons

Nervös Hallam inför första kvarten

Publicerad 17 mars 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I kväll drar det i gång. Växjö Lakers möter Malmö Redhawks i bäst av sju matcher. Första matchen spelas i Vida Arena.

– Jätteroligt. Malmö är ett bra hockeylag som under de sista åren har byggt upp en ny attityd kring hårt arbete och som de, med en delvis ny ledning, har anammat och liksom fortsätter att hålla fast vid samtidigt som de har utvecklat sitt spel. Framför allt har de förbättrat sin spelartrupp betydligt. Starkt målvaktspar, erfarna och skickliga backar och fyra linor som alla besitter sin typ av spetsegenskap. Många andra har sagt till mig att det här årets slutspel är vidöppet och väldigt tajt och jag kan bara hålla med. Kvartsfinalerna i år ser ut som det kunde ha varit semifinaler tidigare år.

Annons

Vad tänker du om Malmös spetsegenskaper?

– Så fort du kliver upp och möter de bättre lagen som har mer eller mindre alla det. Jag tycker att de har olika typer av spetsspelare och det gäller för oss att hantera både kraft, fart och puckskicklighet.

Hur känns det att dra i gång?

– Från sista landslagsbreaket fram till nu har vi sett lite på laget att det funnits något längre fram som snott lite fokus här och nu. Vi har försökt hålla upp det. Det ska bli jäkligt skönt att gå in i det och som alltid är man nervös.

Hur är läget i laget?

– Bra. Mycket mer får ni inte av mig i dessa tider.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons