Annons

NHL-klubben signar Lakers succéback

Växjö • Publicerad 18 maj 2018
Foto: Smålandsposten

Joel Persson spelade i hockeyettan säsongen 2016/17. Under fredagen skrev succébacken i Växjö Lakers kontrakt med NHL-klubben Edmonton Oilers. Han kommer dock fortsätta spela i Växjö Lakers kommande säsong

- Att få skriva NHL-kontrakt är verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse. Samtidigt är jag väldigt glad över att få stanna ett år till i Växjö för att utvecklas och bli den spelare jag vill bli, säger Persson till Lakers hemsida.

Annons

Joel Perssons framfart i SHL med Växjö Lakers väckte snabbt NHL-klubbarnas intresse tidigare under den gångna säsongen. Backen har imponerat stort och visat en utveckling som nog ingen kunde drömma om inför.

Edmonton Oilers har signat Joel Persson på ett ettårskontrakt men låter backen fortsätta i Växjö Lakers.

– Vi är glada att Joel går in i vår organisation. Han har utvecklats snabbt under det senaste året och visat en mycket bra offensiv sida i sitt spel som är kompatibel med några av våra behov. Planen är att Joel ska stanna med sitt klubblag nästa år. Vi har rätt att återkalla men vill se honom utveckla sitt spel grundligt i vad som blir hans andra år i den svenska högstaligan, säger Edmonton Oilers president/general manager Peter Chiarelli.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons