Annons

NHL-kontrakt för förre Lakersspelaren

Publicerad 13 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Inför säsongen 2013/14 värvade Henrik Evertsson hem en ung svensk forward från amerikanska WHL-ligan. Malte Strömwall visade vad han kan i sina bästa stunder, men saknade jämnheten som krävs i SHL-hockeyn. I slutet av säsongen lånades han ut till Troja i allsvenskan.

Säsongen 2014/15 lämnade Strömwall Växjö Lakers, men han lyckade inte slå sin in i SHL via Luleå och HV71 heller. Inför den nuvarande säsongen valde han i stället allsvenskan med AIK och där blev det succé med 42 poäng på 49 matcher.

Det lär ha varit ett smart val. Nu har 21-årige Strömwall skrivit kontrakt med NHL-laget New York Rangers. Det ger honom ungefär en lön på 750 000 dollar (sex miljoner kronor) per år över två säsonger. Det mest troliga är dock att det blir AHL-spel. Där tjänar Strömwall en tiondel av sin NHL-lön.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons