Annons

Nihlstorp etta – även på lördag

Publicerad 17 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Att förlora en match med 1-6 är aldrig bra. Men det finns faktiskt värre tillfällen att göra det än i en inledande slutspelsmatch på bortaplan när bäst av sju avgör. Linköping leder nu matchserien med 1-0. Det hade man gjort även om man vunnit torsdagens match efter två perioders förlängning.

Nu kunde Växjö Lakers ganska snabbt flytta fokus till lördagens hemmamatch i Vida Arena. Cristopher Nihlstorp, tidigare känd som slutspelsgigant, fick en fullkomlig mardrömsstart när han släppte in två mål på 1.25. Det blev ytterligare två innan han lämnade till Stefan Steen. Ingen bra insats av Lakersmålvakten, men han hade inte heller någon hjälp från försvaret. Det var en styrning, en skymning och ett friläge.

Annons

Stefan Steen fick komma in och räddade något fler skott. Därför ropar många efter målvaktsbyte på torsdag. Det tror jag inte på. Med sina val tidigare under säsongen har Sam Hallam utsett Nihlstorp till tydlig etta. Han lär inte ändra det i kvartsfinal två, den första hemma i Vida Arena.

Fanns det något positivt att ta med sig? Inte mycket. Ilkka Heikkinen tacklade Rhett Rakhshani så att den sistnämnde fick utgå. Han behöver spela fysiskt för att Växjö Lakers ska kunna störa. Framåt såg det mycket svagt ut. Eric Martinsson sköt fler skott på mål än samtliga forwards. Det ska han inte göra.

Växjö Lakers har ett tufft läge inför resten av matchserien. Men det är inget mot utgångsläget för Växjö Vipers inför fredagens fjärde match mot Dalen. Umeålaget leder med 3-0 och har nu fyra matchbollar att utnyttja. Växjö Vipers måste göra något historiskt för att vända.

Innebandyslutspelet har spelat bäst av sju sedan i fjol och inget lag har hittills vänt 0-3-underläge. För att kunna förklara hur ovanligt det är får vi vända oss till NHL-hockeyn. Enligt The Puck Report har bara två procent av lagen i 0-3-underläge lyckats vända. Det handlar om fyra tillfällen på 181 försök.

Det som talar för Växjö Vipers är att man varit väl så bra som Dalen i de tidigare matcherna. En match i taget gäller mer än någonsin och efter två matcher i taget kan nervositet också börja smyga sig in hos motståndarna.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons