Annons

Noah Welch är redo för karriärens största äventyr

Han hade lagt klubban på hyllan, men valde att göra en sista säsong när han fick chansen att spela OS. Nu är Noah Welch redo för karriärens största äventyr.
Växjö • Publicerad 9 februari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

CHL-final på tisdag, flyg till Sydkorea på onsdag och OS-invigning på fredag. Noah Welch och Viktor Fasth, Växjö Lakers två OS-spelare, har ingen vanlig vecka.

– Det ska bli riktigt spännande och vi har första träningen dagen efter, säger Noah Welch som också har en högtidsdag i familjen under veckan.

Annons

– Jag missar min dotters första födelsedag och det känns inte bra. När hon blir lite äldre hoppas jag kunna förklara situationen och förhoppningsvis förstår hon.

Noah Welch vann SM-guld med Växjö Lakers för tre år sedan och har sedan spelat med Modo och Malmö Redhawks. Efter förra säsongen lade han klubben på hyllan, men när dörren öppnades till en plats i OS-truppen plockade han ner den igen. Han valde att återvända till Vida Arena.

– Det är den här delen av säsongen som gjorde att jag kom tillbaka. Jag visste att jag kunde komma med till OS, men jag var inte säker på det. När jag skulle välja lag blev det Växjö Lakers eftersom de har bästa chansen att vinna.

Är OS det största i karriären hittills?

– Definitivt. Jag har inte hunnit tänka mycket på det, men när jag såg höjdpunkter från Superbowl körde de massa reklamfilmer för OS. Det var ganska läckert och gjorde mig förväntansfull.

USA möter Slovenien, Slovakien och det ryska OS-laget i gruppspelet. De sistnämnda är storfavoriter i turneringen.

– Det ska bli spännande att möta dem. När jag växte upp i USA fanns en rivalitet med Ryssland. De är favoriter, men vill man vara bäst måste man slå de bästa.

Efter OS väntar sju avslutande SHL-matcher före SM-slutspelet. Noah Welch vann Stefan Liv Trophy som mest värdefulle spelare under våren 2015 och tycker att årets Växjö Lakers har alla ingredienser som behövs för ett lyckat slutspel.

– Det har vi, men det är bra att det är matcher kvar. Vi vinner nu, men det finns saker som både laget och vi spelare och även jag själv måste bli bättre på. Jag är glad att vi har sju matcher att polera laget.

Viktor Fasth och Sverige möter Norge, Finland och Tyskland i gruppspelet i OS. Herrarnas turnering inleds onsdag nästa vecka. Damerna drar i gång redan på lördag. I den svenska truppen finns Anna Borgqvist från Växjö.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons