Nordén: "Resultatet inte det primära"

Publicerad 26 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I helgen spelas Sibylla Elit Cup i Fortnox Arena, och på fredagskvällen ställs Vipers mot ett revanschsuget Falun, som tappade SM-titeln i våras efter tre år på tronen.

Niklas Nordén, tränare i Vipers, med vilken inställning går ni in i turneringen? Handlar det om att gå all in mot Falun ikväll och sätta sig i respekt?

– Nä, det vet jag inte. Någonstans handlar det om att vi vill göra bra saker för vårt lag, att se till att försvarsspelet sitter, att anfallsspelet sitter och så vidare. Jag har än så länge svårt att sätta resultatet i första rummet.

Så resultatet har ingen betydelse?

– Jag tycker visserligen Cam Abbott sa en bra grej i tidningen idag*, att försäsongen handlar om "att lära sig vinna som ett lag och gilla att göra det”. Men det är som sagt bara en del av det, sen gäller det även att testa spelare i olika situationer, på olika positioner och så vidare.

Vilka kommer vinna i respektive klass tror du?

– Jag tror Kalmarsund har kommit längst på den Allsvenska sidan, så de får ses som favoriter där. När det kommer till SSL-delen tycker jag mig se att Warberg är det lag som tycker det är viktigast med resultatet. Tycker man det så går man också för segern, så jag tror Warberg blir heta.

Warberg vinner på ren ambition alltså?

– Ja så kan det nog vara. Sedan brukar ju även Falun tala om att de alltid spelar för att vinna, så Falun är väl också med där. Sedan är det klart att alla har den inställningen i grunden, även vi. Men det är inte primärt för vår del just nu.

Skadeläget då: Förutom långtidsskadade André Andersson tampas även Victor Hansson med en knäskada. När kan han vara aktuell för spel igen?

– Han gör framsteg på testerna, men kommer inte spela i helgens turnering. Utöver det går det inte att säga så mycket. Det kan handla om allt från ett par dagar upp till två månader.

*(Fotnot: För intervjun med Cam Abbott, läs Fredrik Stens Juniorhockeyblogg på Vxonews.se)

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.