Annons

Norrleden kan bli fyrfilig

Publicerad 12 juni 2017
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Växjö växer och stadens vägar belastas allt mer. På grund av detta har kommunen och Trafikverket enats om vilka infrastrukturåtgärder som ska prioriteras i framtiden.

– Snart är vi 100 000 invånare och det känns bra att vi nu har en gemensam plan för hur vi nu och i framtiden ska binda ihop och utveckla staden på ett effektivt och hållbart sätt, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Prioriteringarna och åtgärderna innefattar fyra delområden: Hållbar fordonstrafik, utvecklad cykeltrafik, utvecklad kollektivtrafik och större fysiska vägåtgärder. Den sistnämnda innebär bland annat att man ska bygga ut Södra länken för genomfartstrafik och Norrleden till fyrfältsväg. Läs mer om Växjös kommande infrastruktur här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons