Annons

Nu är Earth Week igång

Publicerad 14 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Under måndagen invigdes Earth Week i Växjö.

– Earth Week är viktigt för det visar och lyfter miljöarbetet på ett bra sätt. Miljöarbetet kan ibland bli lite svårt men det här är ett bra sätt att lyfta miljöarbetet för alla, säger Sohie Kim-Hagdahl, projektledare för Earth Week till Smålandsposten.

Annons

Under veckan kan Växjös invånare besöka olika föreläsningar, bland annat kommer journalisten Folke Rydén hålla en föreläsning på universitet. Man kan också äta miljönyttig mat och byta både fröer, kläder och leksaker med varandra.

Trots att Växjö kommun titulerar sig som Europas Grönaste stad finns de mycket kvar att göra. Enligt Sohie Kim-Hagdahl är Växjös största utmaning idag är trafikfrågorna och transportfrågorna som är det svåra för där bestämmer inte kommunen hur det ska lösas.

– När det gäller bilar och fordon kan vi inte bestämma vilket bränsle vi ska ha utan där får vi försöka stötta upp med att ha laddstolpar och biogasbilar samt underlätta för cyklister, säger hon.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons