Annons

Nu blir det asylboende på Quality hotel

Publicerad 13 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I månadsskiftet maj–juni hoppas företaget Faroy kunna starta ett asylboende på Quality hotel i Växjö. Faroy AB driver sedan tidigare asylboenden i Småland och på Öland. Nu har de kommit överens med Timi hotels AB som driver hotellverksamheten att förvandla det till ett asylboende. Sista april blir sista dagen som hotell.

– Det finns 147 hotellrum i fastigheten, merparten är dubbelrum. Hur många asylboende som kommer att bo på Quality hotel är svårt att uppskatta eftersom Migrationsverket styr fördelningen, säger Marcus Royson, vd på Faroy AB till Smålandsposten.

Växjöbolaget APP äger fastigheten sedan årsskiftet. De köpte den för 7,7 miljoner kronor. Enligt Timi hotells vd har Faroy erbjudit hotellpersonalen fortsatt anställning. Avtalet mellan Faroy och fastighetsägaren gäller till sommaren 2019.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons