Annons

Nu döms Jusabmannen

Publicerad 3 mars 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Den 44-åriga Jusab-mannen som lurade omkring 130 personer till jobb som inte fanns döms nu till ett och ett halvt års fängelse. Han döms för oredligt förfarande, bedrägerier, stöld, urkundsförfalskning och olovlig körning.

Det var den femte januari förra året som hela bluffen uppdagades. Då hade ett 130-tal personer samlats utanför Alwex lokaler i Räppe för lagerjobb på bolaget Jusab.

Annons

Men några jobb fanns inte. Dagar efter att jobbluffen avslöjades erkände mannen i polisförhör att han hade lurat flera personer. Nio månader senare åtalades mannen för oredigt förfarande, eftersom han inte hade haft uppsåt att orsaka de drabbade personerna någon ekonomisk skada.

Enligt åtalet handlar det om brott mot 35 av de 130 personerna som hade utlovats jobb på det falska bolaget Jusab.

Mannen berättar i polisförhör att han under sommaren 2014 hörde talas om att Net On Net skulle starta upp i Växjö och att han då ville ligga steget före och starta ett bemanningsföretag. Han berättar att han från början hade tänkt att ha en handfulla anställda, men att det var så många som sökte jobbet och att han inte klarade av att säga nej.

Charlotte Stjernkvist

Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-Erik Sandebäck, Smålandsposten
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons