Annons

Nu öppnar Växjös nya salladsbar

Publicerad 9 september 2016
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson

Inom de närmaste dagarna öppnar Avokado salladsbar på Smedjegatan i Växjö. All inredning är på plats, såserna provsmakas för fullt, och nu saknas bara ett slutgiltigt grönt ljus från myndigheterna.

– Förhoppningsvis blir det klart den här veckan, säger Berjan Djeza som äger restaurangen tillsammans med maken Dana Mohammed.

Annons

Det kommer finnas en mängd olika sallader, men för den som vill finns även andra alternativ, såsom piroger och baguetter. Det kommer också finnas möjlighet till företagscatering och hemkörning.

– Vad jag har hört är det väldigt många som pratar om salladsbaren, och de är glada över att en riktig salladsbar ska öppna, säger Berjan och lägger till:

– Det som finns nu är bara de vanliga mataffärernas salladsbarer, och jag vet inte om jag vill kalla det salladsbarer egentligen. Där har ingredienserna legat länge, och kostar alldeles för mycket.

Sedan tidigare har Berjan en liknande restaurang i Mölndal. Den sköts numer av hennes mamma och syster. Nu vill hon och maken att fler får upp ögonen för den variation en salladsbar kan erbjuda.

– När många hör om en salladsbar tror de att det bara är tomat, gurka och isbergssallad, men det är det ju inte. Vi har salami, kyckling, bulgur, flera sorters pasta och så vidare, säger Dana.

– Vi har mängder med ingredienser att välja på, så våra gäster kan plocka ihop vad de vill, lägger Berjan till.

Till skillnad från andra liknande restauranger där du får välja en "bas" (till exempel pasta) och sedan tillbehör, är det här fritt fram att blanda hur som helst.

– Det som får plats i skålen får plats! Vill du blanda räkor, kyckling och tonfisk så får de lite av varje. Det viktiga är att gästerna får vad de vill ha, säger Berjan.

Jonatan Andersson

Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons