Annons

Nu sätts spaden i marken

Publicerad 29 januari 2016
Foto: Semrén & Månsson

Växjö ska få ett nytt landmärke i form av Icon Växjö. Under fredagen börjar arbetet med byggnaden som ska rymma 37 000 kvadratmeter fördelat på 20 våningar. Icon Växjö ska rymmas bland sportanläggningarna i Arenastaden och innehålla allt ifrån hotell, pool med spaavdelning, bowlingarena till gymnasieskola, restaurang och bostäder.

– Det har varit en härlig utmaning att skapa en fastighet som tillför nya funktioner till området samtidigt som den blir en symbol för framtidstron i Växjö, säger den ansvarige arkitekten Magnus Månsson i ett pressmeddelande. Arkitekten är bördig i just Växjö och har ritat byggnaden som kommer vara runt den gamla ishallen, utformat som ett stort L.

Annons

– Målet har varit att skapa ett hus som lever under stora delar av dygnet och som kan samla människor, säger han i ett pressmeddelande.

Icon Växjö beräknas stå klart under mitten av 2018.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons