Annons

Nu ska fler poliser synas i Araby

Publicerad 1 mars 2016
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten
Foto: Johan Christensen, Smålandsposten

Nu har polisens Arabysatsning dragit igång. Som Vxonews tidigare rapporterat är Araby ett av polisens 14 områden i Sverige som är särskilt prioriterade. Under en längre tid kommer det att finnas fler poliser i området då de bland annat ska arbeta med olika former av trygghetsåtgärder.

- Det är resultatet av våra åtgärder i Arabyområdet som kommer att avgöra hur länge vi har extra resurser i området. När har det blivit ett bra resultat av vår satsning kommer polisens ökade närvaro i området att gå över till linjeverksamheten där kommunpolis och områdespoliser är nyckelpersoner för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Men det krävs ett omfattande arbete och påtaglig förbättrad situation innan vi är där, säger Jarl Holmström, biträdande regionspolischef i region Syd till polisens hemsida.

Annons

Polisen uppmanar på sin facebooksida att kontakta polisen via telefon eller mejl om man upplever oro eller vittnar brottslighet i området. Några tips från facebook vill de inte ha.

Även Växjö kommun är delaktig i projektet.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons