Annons

Nu tar giftormarna över äventyrsbadet

Publicerad 30 mars 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Det blir inga bostäder där Växjös simhall ligger. När simhallen stänger för att istället bedriva sin verksamhet i den nya anläggningen, kommer delen där äventyrsbadet är inte att rivas för att göra plats för bostäder som det tidigare har varit tal om. Simhallen ska istället bli ett terrarium och hem åt en rad olika fjälliga och krälande individer.

– Det här är ett steg i rätt riktning i att få jordbruksverket till Europas grönaste stad, säger Bo Frank (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Annons

Jordbruksverket har sitt huvudkontor i Jönköping, men Bo Frank vill gärna se ett sydligare säte för myndigheten.

– Jag tycker det är självklart att jordbruksverket ska flytta till Växjö. Det skulle ge tillfällen för fler statliga arbeten och en bättre kontakt med de övriga kontoren, säger han.

Terrariet i Växjö som ännu inte fått något namn, ska ta besöksupplevelsen ett steg längre. Giftiga djur ska vara tillåtna, även i besöksdelarna.

Jonas Wahlström är chef på Skansenakvariet i Stockholm och han välkomnar beslutet.

– Jag tycker att det är en alldeles utmärkt idé och framför allt det här nya konceptet att man ska gå inne bland giftormar, det kommer ju folk tycka är oerhört spännande, säger han.

Att vandra runt bland giftiga kräldjur kan avskräcka många. Men Jonas Wahlström menar att nya djurparker och terrarier måste hitta ett nytänk för att locka besökare.

– Riskerna är inte så stora, man går försiktigt och tassar runt där. Nu ska man ju dela ut riktiga raggsockar till besökarna så man inte skapar några vibrationer i golven så att man kan kliva över kobror och skallerormar utan att man då uppfattar att människor är där inne. Det är ett helt nytt koncept, det tror jag mycket på. Lite svinn får man kanske räkna med men serum idag är ju så billigt och smärtritt att ta, säger han och fortsätter:

– Man måste tassa runt försiktigt naturligtvis, det är ju ändå giftiga djur det handlar om men det kommer bli en stor attraktion, det är jag säker på.

Hör Jonas Wahlström om det nya terrariet i Växjö.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/256197527&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false&amp;visual=true"></iframe>

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons