Numerärt underläge kostsamt för Lakers

Publicerad 17 januari 2016
Bilden är från en tidigare match mellan lagen Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Det blev en målrik och händelsefylld match i Vida Arena. Fyra mål tillkom genom lagens numerära överlägen. Problemet: Tre av dem gjordes av bortalaget Skellefteå och det visade sig vara kostsamt.

– Det är svårt att ta ut en faktor varför det blir så här just nu. Mycket spelar in. I långa stunder tycker jag att vi är bra, säger Sam Hallam till C More.

Det var en intensiv första period som Lakers tog ledningen i genom Eric Martinsson efter 13.28. Hemmalaget stod för en mycket bra första period och 1-0 stod sig till några minuter in i andra. Skellefteå kvitterade 27.12 in i matchen genom Tim Heed och det dröjde inte länge innan gästerna gjorde 1-2. Båda målen kom i numerärt överlägen och i Lakers nästkommande boxplay kom så även 1-3.

Hemmalaget Växjö skulle dock få lite revansch i sitt numerära överläge och Ilkka Heikkinen kunde trycka dit sitt första mål efter sjukdomsfrånvaron efter 37.32. Andra perioden var händelserik och minuten innan periodvilan gjorde gästerna även 4-2. I den tredje perioden var det gästerna som satte spiken i kistan med sitt fem mål i matchen. Skellefteås Tim Heed låg bakom samtliga mål som gästerna gjorde bakom Lakersmålvakten Stefan Steen. De 4617 i publiken fick se hemmalaget vinna skottstatistiken med 22-17 men förlora matchen med 5-2.

Många Lakerssupportrar ifrågasatte domarna under matchen eftersom de ansåg att Växjöspelarna blev utvisade på felaktiga grunder. Utvisningar som senare resulterade i flera mål för bortalaget.