Annons

Ny brandstation planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 16 maj 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Räddningstjänsten mål är att kunna nå hela Växjö inom tio minuter från att de har fått ett larm. Men i takt med att Växjö växer har det blivit svårare och nu finns det tankar på en till brandstation, väster om centrum.

– Ja, vi planerar strategiskt och ser behovet av ytterligare en etablering i Växjö eftersom staden expanderar så kraftigt, säger Jörgen Gertsson, förbundschefen på Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Annons

Under tisdagen höll han en presentation för Växjös kommunfullmäktige. Där föreslog han att Nothemmet skulle kunna byggas ut till en ny brandstation.

– Det var ett exempel, det finns många olika lösningar. Men det skulle ju vara en gynnsam etablering eftersom vi redan finns på plats där. Den stora kostnaden är faktiskt inte själva anläggningen utan det är personalen. Man kan räkna med att det kostar cirka 2,5 miljoner kronor om året per brandman, eftersom det är 24-timmarspass och bemanning 365 dagar om året, säger Jörgen Gertsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons