Annons

Ny flerspråkig nyhetssajt startas

Växjö • Publicerad 16 mars 2018
Daniel Rydström, ansvarig utgivare, och initiativtagare Cecilia Petersson.
Daniel Rydström, ansvarig utgivare, och initiativtagare Cecilia Petersson.Foto: Urban Nilsson

En ny flerspråkig nyhetssajt lanseras i Kronobergs län. VXO Media startar sajten Mosaik i syfte att förbättra integration och bidra till mer delaktighet i samhället inom utsatta områden i Växjö, Alvesta och Lessebo.

– Vi är glada och stolta över vår nya lansering. Vi känner att vi genom Mosaik kommer att nå en ny målgrupp som vi tidigare haft svårt att nå vilket är viktigt för att kunna hålla demokratin levande, säger Cecilia Petersson, initiativtagare till Mosaik.

Annons

Daniel Rydström blir ansvarig utgivare för Mosaik, som kommer att innehålla artiklar på arabiska, engelska och svenska. Förutom en sajt kommer Mosaik att ge ut en tryckt tidning tio gånger per år.

Mosaik kommer att ha Växjö Kommun, Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Linnéuniversitetet som samverkanspartners. I Gota Media-ägda VXO Media ingår också VXOnews och Magazinet.

I samband med projektet kommer fler redaktionella medarbetare, som journalister och översättare, samt säljare att nyanställas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons