Annons

Ny flygbuss föreslås till Växjö

Publicerad 25 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Moderaterna i Kronoberg vill ha en ny flygbuss till Växjö Småland Airport. I en skrivelse till Trafiknämnden i Region Kronoberg skriver partiets företrädare Mikael Johansson, Ann-Charlotte Wiesel och Viktor Emilsson att de vill att trafikdirektören ska utreda hur fler kronobergare ska kunna använda den nya flyglinjen till Amsterdam utan att behöva ta bilen till flygplatsen.

– Det finns idag möjlighet att åka stadsbuss från Växjö centrum (linje 4) men vi tror inte att det är tillräckligt. I ett första skede bör möjligheten utredas att förbättra kommunikationerna mellan Ljungby, Alvesta och Småland Airport, säger Ann-Charlotte Wiesel (M), ledamot i Trafiknämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Den dagliga flyglinjen från Växjö till Amsterdam har premiär i maj. Moderaterna vill att fler ska kunna ha möjlighet att enkelt ta sig till flygplatsen.

– Den nya flyglinjen till Amsterdam bör vara tillgänglig för hela länet, det är en mycket viktig flyglinje för våra företag i regionen som nu får möjlighet att snabbt ta sig till och från Europa, säger Mikael Johansson (M) i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons