Annons

Ny förmån för kommunanställda

Publicerad 22 augusti 2017
Foto: Elliot Sjöfors
Foto: Elliot Sjöfors

Tillsvidareanställda inom Växjö kommunkoncern kan få en ny förmån. Under tisdagen beslutade kommunstyrelsens organisations och personalutskott, KSOP, i Växjö att införa ett erbjudande om en förmånscykel.

- Detta är ett viktigt beslut som ingår i Växjö kommuns strategi för att bli en bättre cykelkommun. Nu hoppas vi att kommunens anställda nappar på erbjudandet och cyklar i större utsträckning framöver. Det innebär en ökad folkhälsa och är en bra åtgärd för miljön. Får vi färre bilar i staden förbättras luftkvaliteten och utsläppen minskar, säger Magnus P. Wåhlin (MP), 2:e vice ordförande i KSOP, i ett pressmeddelande.

Växjö kommunkoncern inklusive Värends räddningstjänst har ungefär 7000 tillsvidareanställda och dessa kommer få erbjudande om att hyra en cykel med bruttolöneavdrag med förmånsbeskattning under 36 månader. Därefter finns det möjlighet att köpa cykeln till ett marknadsvärde. Dessutom föreslås det att medarbetarna ska kunna hyra en till cykel till en familjemedlem. Slutgiltigt beslut tas i kommunstyrelsen den 5 september.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons