Annons

Ny hyrchef för en kvarts miljon

Publicerad 13 februari 2017
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Den tidigare chefen på Barn- och ungdomspsykiatrin i Växjö köptes ut för nästan 1,4 miljoner kronor och nu hyrs en ny chef in. Denna betalar regionen 250 000 kronor i månaden för, detta exklusive resekostnader och eventuellt boende.

– Jag får lita på den bedömning som tjänstemännen, som har tagit det här beslutet, har gjort. Det är viktigt att man får styr på den här verksamheten. De anställda har levt i osäkerhet under några månader och det behövs en chef på plats. Man har bedömt att man inte kan rekrytera en egen chef så fort utan har gjort en mellanlösning med den här chefen, säger Charlotta Svanberg (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, till Smålandsposten.

Den nya verksamhetschefen, Christina Ulvede, kommer att vara anställd i två månader med chans till förlängning. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons