Annons

Ny idrottshall planeras i Växjö

Publicerad 29 januari 2018
Arkivbild. Illustration av Per Reinholtz.
Arkivbild. Illustration av Per Reinholtz.Foto: Per Reinholtz

Efter 50 års curlingspelande revs anrika curlinghallen vid Arenastaden i Växjö i januari 2016. Nu vill Curlingklubben i Växjö göra ett nytt försök med att få en ny hall, skriver Smålandsposten.

Det privata fastighetsbolaget LTB Förvaltning, med Växjöbon Lennart Burde som ägare, vill bygga en ny hall med tre banor på området till ett värde av 13 miljoner kronor. Tanken är att curlingklubben bara ska hyra lokalen och nu har de vänt sig till kommunen för ett driftbidrag på 400 000 kronor per år. För att den nya hallen ska kunna byggas behöver LTB Förvaltning hyra en tomt på Arenastaden.

– Vi har träffat curlingklubben tillsammans med kommunalrådsberedningen och klubben har även träffat vår arenagrupp. Arenagruppen har sagt nej till stöd och förmodligen blir det samma besked från oss. Vi har inte pengar att låna ut och eftersom vi sysslar med barn- och ungdomsverksamhet kan vi inte ge bidrag till någon som saknar den typ av verksamhet, säger Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons