Annons

Ny internationell skola kan starta i Växjö

Publicerad 10 februari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Den blågröna majoriteten vill utreda möjligheten till att starta en IB-skola i Växjö. Något som skulle ge framtida elever en internationellt erkänd examen.

"En av de avgörande faktorerna för att locka till sig spetskompetens är att kunna erbjuda välfungerande samhällsfunktioner. Livspusslet vid sidan av arbetet måste fungera för den som flyttar hit. Med en ny internationell skola skapar vi bättre möjligheter för rekrytering från alla världens hörn." skriver Anna Tenje (M), Per Schöldberg (C), Cheryl Fur Jones (MP), Nils Fransson (L) och Jon Malmqvist (KD) i ett pressmeddelande.

Växjö har redan ett IB-program på högstadie- och gymnasienivå och de blågröna har också beslutat att starta en förskola med IB-standard. Men nu vill de alltså ha en IB-skola för alla åldrar.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons