Annons

Klart för ny kyrkogård i Växjö

Publicerad 29 januari 2017
Bilden är från Smålandspostens arkiv. Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Bilden är från Smålandspostens arkiv. Foto: URBAN NILSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I början av 2013 började Växjö kommun planera för en kyrkogård på Torparängen. Och trots att detaljplanen har överklagats av privatpersoner beslutar nu mark- och miljööverdomstolen att bygget kan börja.

– Ett glatt besked. Nu kan vi börja bygga. Överklagandet har påverkat både byggnationen av kyrkogården och de bostäder som är planerade i området, säger Lars Wennerstål, förvaltningschef på stadsbyggnadskontoret i Växjö, till Smålandsposten.

Annons

De privatpersoner som överklagat har velat att beslutet ändras så att den uttänkta kyrkogården inte placeras på det strandskyddade området Västra Lybäck.

– Just begravningsplatsen hamnar söder om Torparängen och är alltså inte med i detaljplanen. Men det här är det ingen som vill ta till sig. Många har säkert inte förstått att begravningsplatsen hamnar där den hamnar och har därför inte kommit med synpunkter, säger Karin Svensson Wahlström som är en av de överklagande parterna, till Smålandsposten.

Lars Wennerstål hävdar att den uttänkta platsen den bästa. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons