Annons

Landslagschans för två Lakersspelare

Publicerad 1 februari 2016
Richard Gynge och Tuomas Kiiskinen spelar landslagshockey nästa vecka. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Richard Gynge och Tuomas Kiiskinen spelar landslagshockey nästa vecka. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers Tuomas Kiiskinen får åter chansen i det finska ishockeylandslaget. Han finns med i truppen inför kommande landskamper i Euro Hockey Tour. Finland kommer att spela ett dubbelmöte mot Tre Kronor i Örebro och på Hovet i Stockholm.

Under eftermiddagen presenterade också Sverige sin trupp. Där får Richard Gynge åter chansen av Pär Mårts.

Annons

– Jag hade honom i Tre kronor för några år sedan och ser skillnad. Han är väldigt mycket kvickare på rören och hinner komma i läge, sade Pär Mårts på presskonferensen.

Två spelare med moderklubbar i Kronobergs län finns också med i truppen. Det handlar om Tingsrydsfostrade André Petersson som gör KHL-succé i Sochi och Frölundas Oscar Fantenberg från Troja. Kvar i truppen är även målvakten Viktor Fasth som spelar för både Växjö Lakers och Taif.

Före Pär Mårts presskonferens presenterade även Leif Boork sin trupp. I den gör centern Anna Borgqvist från Växjö comeback efter skadefrånvaro.

– En internationell spelare som är ganska tuff i sin attityd. Hon är duktig på att göra mål och hon sticker in näsan, sade Leif Boork under presskonferensen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons