Annons

Ny målsättning om egna produkter i Lakers

Publicerad 13 juni 2016
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten
Foto: Johanna Ursjö, Smålandsposten

För bara ett par år sedan klubbade Växjö Lakers styrelse en stentuff målsättning. 2024 skulle truppen till hälften bestå av egna produkter. För att nå dit satte man även upp delmål på vägen. Efter tre år skulle truppen bestå av fyra spelare fostrade i klubben.

2017 är det tre år sedan styrelsen satte upp den tuffa målsättningen. Henrik Evertsson har bara en plats kvar att fylla i truppen och just nu är Calle Rosén den enda spelaren i truppen som har Växjö Lakers som moderklubb. Han har dessutom fostrats i Frölunda under sina juniorår.

Annons

Växjö Lakers kommer alltså inte att nå sin tidigare målsättning och enligt vd Stefan Hörberg är den numera reviderad.

– Det vi säger nu är att varje kull ska ge en till två spelare i a-laget. Men de duktiga kommer alltid att sticka till NHL, säger han till Smålandsposten.

Smålandsposten har granskat Växjö Lakers ungdomsverksamhet under de senaste veckorna. I dag är klubbens ungdomsansvarige Janne Karlsson inbjuden till ett sammanträde med kultur- och fritidsnämnden.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons