Annons
Nöje

Ny musikklubb i Växjö

Publicerad 29 januari 2016
Mattias Rörström har startat en ny musikklubb i Växjö. Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Mattias Rörström har startat en ny musikklubb i Växjö. Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

På Kulturnatten på lördag slår den nya musikklubben Genesis Ark upp portarna i Uffes källare. Klubben riktar sig till personer under 18 år, som vill njuta av livemusik i stan, skriver Smålandsposten.

För yngre personer har det tidigare varit svårt att få tillgång på just det i Växjö. Det ville Mattias Rörström, 17 år ändra på. Han bestämde sig för att starta en ny musikklubb i Växjö.

Annons

– Vi har sålt bra med biljetter till premiärkvällen och tanken är att Genesis Ark ska återkomma, kanske inte varje vecka, men i alla fall en gång i månaden. Sedan är planen på att Genesis Ark ska finnas på olika scener, inte bara på Uffes källare, säger Mattias Rörström till Smålandsposten.

Tanken på klubben har funnits där ett tag, men det var inte förrän han presenterade idén för Nils Hector, en av ägarna på Kafé de Lux som det började hända något.

– Jag har lite svårt att förstå hur snabbt det gått. Jag presenterade ju idén lite löst, men nu blir alltså Genesis Ark av med hjälp av föreningen Uffes änglar och Växjö kommun, säger Mattias Rörström.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons