Annons

Ny nyhetschef på Smålandsposten

Växjö • Publicerad 16 mars 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Per Jodenius

Smålandsposten får en nyhetschef. Petronella A Lindgren tar över efter Jens Pehrson, som byter tjänst inom Smålandsposten.

– Jag ska börja med att lyssna in synpunkter från personalen om hur kompetenser och resurser kan användas för att göra tidningen ännu bättre. Men det känns redan nu självklart att svara att vi ska fortsätta utvecklas på webben. Jag vill också se ännu mer journalistik som verkligen berör, när läsaren får möta personen bakom besluten, säger Petronella A Lindgren till Smålandsposten.

Annons

Jens Pehrson har varit nyhetschef sedan 2012 men går nu vidare till ett jobb på marknadsavdelningen. Han kommer att ansvara för tidningens sociala medier, digitala marknadsföring och läsaraffären, alltså prenumerationsintäkter, skriver chefredaktören Magnus Karlsson i Smålandsposten.

– Jag har i snart sex år haft förmånen att vara nyhetschef och ansvarig för tidningens nyhetsarbete. Ett fantastiskt roligt jobb. Nu byter jag spår och ska hjälpa till att vässa arbetet med hur vi når ut i samhället, säger Jens Pehrson till tidningen.

I samband med detta blir Jonas Engman också ställföreträdande ansvarig utgivare vid sidan av Kristina Bingström.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons