Annons

Ny restaurang i Växjö

Publicerad 6 januari 2017
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Under torsdagen beslutade Videums styrelse att gå vidare med planerna för Hus Charlie vid campus i Växjö. Byggprojektet som bland annat ska länkas samman alla de övriga husen i Videum Science Park. I den nya byggnaden planeras också en ny restaurang med kapacitet för 200 lunchgäster.

– Restaurangen ska vara öppen för alla och förhoppningsvis bli en naturlig mötesplats för företagare, studenter och Växjös invånare. Syftet med hela huset är att skapa en brygga mellan näringslivet och akademin. Förhoppningsvis kommer många möten uppstå och iddér att utvecklas, säger Patrik Hjelm, fastighetschef på Videum.

Annons

Vad det blir för typ av restaurang är i nuläget oklart och kommer beslutas genom en offentlig upphandling. Hus Charlie planeras bli 5 700 kvadratmeter stort, varav 3680 kvadratmeter är kontorsyta. Beslut om byggprojektet ska fattas i slutet av januari av Växjö kommunfullmäktige. Huset beräknas vara klart under våren 2018 och notan väntas hamna på över 100 miljoner kronor.

Läs mer om byggprojektet här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons