Annons

Miljonsatsning på Myresjöhus Arena

Publicerad 25 oktober 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Växjö kommun och Fotbollsfastigheter i AB har kommit överens om att anlägga hybridgräs på Myresjöhus Arena. Kommunen kommer att ge en engångsersättning på 4,5 miljoner kronor för att lägga hybridgräs på arenan.

– Överenskommelsen kommer att ge ett bättre ekonomiskt resultat som helhet för exploateringsprojektet Arenastaden, bättre användande av Myresjöhus Arena samt öka möjligheterna att ge samma förutsättningar för killar och tjejer att bedriva verksamhet på Myresjöhus arena, säger Mikael Johansson, projektledare Arenastaden, i ett pressmeddelande.

Annons

Fastigheter i Växjö AB förhandlar nu med leverantörer av hybridgräs. I samband med exploateringen av Arenastaden för fler bostäder kommer kommunen behöva ta två bollplaner i anspråk och därför görs denna satsning.

Beslut tas i kommunstyrelsen den 7 november.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons