Annons

Ännu en toppolitiker lämnar

Publicerad 16 januari 2018
Foto: Daniel Svensson, Barometern

Under måndagen kom den stora nyheten att Åsa Karlsson Björkmarker (S) lämnar alla sina uppdrag. Kommunalrådet i Växjö var det stora affischnamnet inför höstens val men väljer att hoppa av.

Nu kommer en ny smäll för Socialdemokraterna. Charlotta Svanberg, en av länets tyngsta politiker, lämnar sina politiska uppdrag efter valet, skriver Smålandsposten. Charlotta Svanberg (S) är ordförande i Region Kronobergs hälso- och sjukvårdsnämnd men väljer att inte ställa om för omval.

Annons

– Jag ska inte vara kvar efter valet. Detta är ingen större dramatik utan jag är kvar här resten av mandatperioden. Vad jag ska göra efter valet vet jag inte. Det får framtiden utvisa, säger hon till Smålandsposten.

Fram till 2014 var Svanberg kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Växjö. Sedan 2015 har hon varit ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden och ledamot av regionstyrelsen och ersättare i dess arbetsutskott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons