Annons

Nya beskedet om Växjös nya jättebyggen

Publicerad 20 december 2017
Foto: Spridd/Arkitekt Ola Broms

Entreprenören och profilen Björn Sundeby vill bygga två stora, pampiga byggnader i centrala Växjö i 1890-tals stil, inspirerat av byggnaderna på Strandvägen i Växjö. Det gäller Sigfridshäll på Östregårdsgatan och det gamla landstingshuset vid Teleborgsvägen, där Sundeby vill bygga ett nytt kontor till IST och nya bostäder.

Åsikterna kring byggplanerna har varit många. Många menar att byggnaderna är fantastiska medan andra anser att det inte passar in i området vad gäller arkitektur och höjd bland annat. Trots att konsultföretag, arkitekter och även höga chefer inom Växjö kommun varnar och kritiserat planerna har byggnadsnämnden nu godkänt båda sekelskifteshusen, skriver Smålandsposten. Politikerna i nämnden var eniga.

Annons

Nu skickas ärendet till högsta instans i Växjö kommun, först kommunstyrelsen och sedan kommunfullmäktige, som får besluta om de uppmärksammade planerna. Om detaljplanen antas väntar nästa steg, vilket är bygglov, innan bygget är igång.

Foto: Spridd/Arkitekt Ola Broms
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons