Annons

Nya bostäder planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 23 maj 2018
Foto: Illustration från LBE Arkitekter

Växjöbostäder har vunnit en markanvisningstävling på Bredvik. Tanken är att de ska bygga 70 nya hyresrätter och i förslaget ingår också att utreda möjligheterna för ägarlägenheter.

– Vi är glada över möjligheten att bygga bostäder på Bredvik. Det är ett välkommet tillskott i vår markportfölj och vi ser stora möjligheter med platsen där miljön kommer att stå i centrum, säger Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Växjöbostäder har tillsammans med LBE Arkitekter tagit fram visionen. Det planeras för klimatsmarta hus, laddstolpar för elbilar och odlingsmöjligheter.

- Vi vill skapa ett kvarter som påminner om den gamla staden med en tydlig avgränsning mellan det offentliga och privata rummet. Kvarteret ska också präglas av vårt tänk kring miljön; såväl som vår närmiljö som i ett större perspektiv. Känslan för kvarteret kommer vara gedigen, ombonad och inspirerande, säger Martina Johansson från LBE arkitekter.

Projektet ska gå in i en planeringsfas och målsättningen är att de nya bostäderna ska börja byggas under 2019.

Illustration; LBE Arkitekter

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons