Annons

Nya flyglinjer på gång från Växjö

Växjö • Publicerad 18 mars 2018
Foto: Smålandsposten

Antalet flygdestinationer och resor till och från Växjö har ökat de senaste åren. Nu kan Växjö också få flyglinjer till Arlanda och Oslo genom det nybildade flygbolaget Nobis Air. De väntar bara på tillstånd från Transportstyrelsen, skriver Smålandsposten.

– Realistiskt är att vi kommer i gång i maj eller juni. Vi har pratat med Ulf Axelsson på flygplatsen och gått igenom var han har märkt att det är stor efterfrågan. Det är Oslo och Arlanda, säger affärskollegorna Håkan Melin och Pehr Karlsson till Smålandsposten.

Annons

De kommer att anställa mellan 15 och 20 personer. Bland delägarna i Nobis Air finns dessutom förre SAS-flygkapten Jan Redmo och entreprenören Torsten Jansson, grundare och huvudägare till New Wave Group.

Planen är att flyga till Oslo tur och retur tre eller fyra dagar i veckan. Till Arlanda ska planen gå fram och tillbaka varje morgon och kväll. Dessutom finns det planer på specifika resor, som flyg till Visby under Almedalsveckan och flygbeställningar av föreningar.

Förra veckan fick de klart med hyra av hangar på Småland Airport och de leasar två turbopropellerplan, en Saab 340 och en Jetstream 41, skriver Smålandsposten.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons