Annons

Nya förskolor i Växjö

Publicerad 28 november 2017
Foto: Per Hammenvik

Växjö ska få 250 nya förskoleplatser. Enligt Smålandsposten ska två nya förskolor öppna, en på Öjaby och en på Kampen. Idemo utbildning AB vann nyligen en markanvisningstävling vid Åkerkullan på Öjaby, där de planerar en privat förskola med 100 platser.

Dessutom planeras en förskola i Kampagården på Teleborg, där det ska vara 150 platser. Lokalen har tidigare varit ett HVB-hem för ensamkommande barn och ungdomar. Enligt Smålandsposten ska chefen för utbildningsförvaltningen tillsammans med lokalförsörjningsgruppen se till att ta fram skisser på hur en ombyggnad till förskola ska se ut.

– Befolkningen växer, inte minst på Teleborg och där behövs fler förskoleplatser, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons