Annons

Nya hyresrätter byggs i Växjö

Publicerad 26 april 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Växjöbostäder planerar att bygga 179 nya hyreslägenheter vid Trummens strand. De första 79 lägenheterna har bolaget precis börjat förbereda för och även GBJ Bygg ska bygga på platsen, skriver Smålandsposten.

Det är längs Teleborgsvägen, strax söder om rondellen vid Netto, som bostäderna ska byggas och den totala produktionskostnaden är på över 178 miljoner kronor. Det blir alltifrån ettor till femrummare och en av de tre fastigheterna har långsidan mot sjön.

Enligt projektchefen är inflyttning i de nya hyresrätterna våren eller sommaren 2019. I nästa etapp planerar Växjöbostäder ytterligare hundra hyresrätter på platsen, men den påbörjas först efter att Region Kronoberg flyttat till nya lokalerna för vuxenpsyk hösten 2019, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons