Annons

Nya jaktmarker för Evertsson

Publicerad 17 februari 2016

Sedan Henrik Evertsson blev sportchef i Växjö Lakers har mängder av transatlanter spelat för klubben. I de två senaste slutspelen har laguppställningarna innehållit sju spelare från Nordamerika. I år är de bara tre. I stället har Evertsson valt att blicka österut. Nuvarande trupp innehåller i stället sex finska spelare.

Adam Burish och Joey Crabb blev två mindre lyckade värvningar från Nordamerika. Hur truppbygget kommer att se ut till nästa säsong är oklart. Kanske väljer Henrik Evertsson att jaga på bekanta marker ännu en gång? Eller har han valt ett nytt spår.

Annons

De tre återstående transatlanterna, lagkapten Liam Reddox, backen Cory Murphy och centern Josh Hennessy, är nycklar till att det ska bli en rolig slutspelsvår i Växjö även 2016. Alla tre har haft en riktigt jobbig säsong hittills.

Cory Murphy har till exempel minus två i plus/minus-statistiken. Han har varit inne på 37 mål bakåt, tolv fler än närmaste lagkamrat. Det är Josh Hennessy. Han har i sin tur minus sju i samma statistik. Liam Reddox har varit inne på 22 mål bakåt och bara 19 framåt. Här finns en klar förbättringspotential hos alla tre. Och det tror jag fortfarande att man kan hoppas på.

"Grundserie är roligt. Slutspel är roligare", sade Rhett Rakhshani efter sin plötsliga poängsuccé i slutspelet förra året. Just denna mentalitet verkar vanlig hos de nordamerikanska spelarna. Cory Murphy var bra hela förra säsongen, men i slutspelet växte han ett par nivåer till och blev helt makalöst bra. Liam Reddox gjorde tre poäng mot Djurgården senast och Josh Hennessy har också fått betydligt bättre fart på produktionen.

Nu handlar det om att hitta försvarsspelet. Eddie Larsson fick ingen speltid i tisdagens match mot Djurgården. Ilkka Heikkinen matchas fortfarande sparsamt, men känslan är att han snart är redo för en av de ordinarie backplatserna. Han behövs - och med honom har Växjö Lakers fortfarande en backuppsättning som bör räcka långt i ett slutspel.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons