Annons
Nöje

Nya konstverk till Växjö

Publicerad 29 juni 2017
Foto: Michael Richter och Karen Froede
Foto: Michael Richter och Karen Froede

Elin Wägnerskolan i Växjö ska få två nya skulpturer. Nu har två förslag valts ut som vinnare av en jury bestående av bland annat Nicolas Hansson, kultur- och konstchef, Stina Siljing, konstkonsult KC Syd, och elever från Elin Wägnerskolan.

De två konstverken är skulpturen "Pricken över Ä" och väggreliefen "Sinne" som görs av konstnären Mikael Richter och Karen Frode, arkitekt och konstnär. Det kommer att finansieras med hjälp av 1%-regeln, en policy som ger resurser till utsmyckning vid kommunal nybyggnation och renovering.

Annons

– De bägge konstverken är lekfulla och föränderliga och samspelar finurligt med omgivningen. Man förmedlar i konstverken ett intresse för Elin Wägners liv och gärningar inom fred och miljö. Det är också roligt att konstnärerna lyckats att sammanlänka skolans olika ämnen på ett fritt och livsbejakande sätt och som får oss att tänka till, säger Nicolas Hansson, kultur- och konstchef, i ett pressmeddelande.

Invigningen av de nya konstverken planeras i april 2018.

Foto: Michael Richter och Karen Froede
Foto: Michael Richter och Karen Froede
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons