Annons

Nya parkeringsavgifter införs i Växjö

Publicerad 26 april 2017
Bilden är från Smålandspostens arkiv. Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN
Bilden är från Smålandspostens arkiv. Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN

Från i mitten av maj kommer det att kosta pengar att parkera på Sommarvägen och Höstvägens parkeringar, något som fått boende i Dalbo att reagera.

– Det är inte roligt, det är dåliga regler och mycket pengar. Besökare kan få betala men vi som bor här borde få parkera gratis, säger Gregorio Varelia, som bott i området i 30 år, till Smålandsposten.

Annons

Parkeringen kommer att kosta fem kronor i timmen, 40 kronor per dygn eller 225 kronor i månaden. Enligt Victoria parks regionchef Mattias Olander införs betalsystemet för att folk inte ska felparkera.

– Många har haft sina bilar uppställda där under lång tid. Det har varit svårt för de boende att få plats, de har upplevt att folk förvarar sina bilar på parkeringen. Tanken är att parkeringen ska vara tillgänglig för de boende. Nu inför vi i stället att man kan hyra en parkeringsplats, säger han till Smålandsposten. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons