Annons

Nya poliser till Växjö

Publicerad 2 september 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Polisområdet sydöstra Götaland, där bland annat Växjö ingår, kommer få 23 nya poliser. Majoriteten av dem kommer från jobb på annan ort och andra regioner och kommer vara på plats i november.

– Det är glädjande att vi får mer personal till området. De behövs. Nu ska vi sätta oss ner och titta var behovet är som störst, säger biträdande polisområdeschef Per-Olof Söyseth i ett pressmeddelande.

Annons

Gemensamt för alla nya poliser är att de har önskat att bli förflyttad till sydösta Götaland. Tre av dem 23 är polisassistenter.

– I nuläget kan jag inte svara på exakt var alla kommer att jobba, men samtliga län i vårt polisområde kommer att få del av tillskottet, säger Per-Olof Söyseth i pressmeddelandet.

I Polisområde Sydöstra Götaland ingår Växjö, Alvesta, Lessebo, Uppvidinge, Tingsryd, alla kommuner i Kalmar län samt Karlskrona och Ronneby.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons