Annons

Nya regler i SHL-hockeyn

Publicerad 10 augusti 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Om drygt en månad spelas de första matcherna i höstens SHL-hockey. Nu presenteras ett par nya regler inför kommande säsong.

Det mest intressanta är en nyhet som först ska testas i augusti. Det handlar om att lag inte behöver byta ut tekare som varnas av domaren. Samma tekare får en ny chans och blir det en ny varning väntar utvisning precis som i dag. Det ska också bli tillåtet att sparka pucken till en medspelare vid tekning.

Annons

”Regeln kommer att testas under augusti, därefter görs en gemensam utvärdering av utfallet. Eventuell regeljustering meddelas senast 10 dagar före seriestart”, skriver SHL på sin hemsida.

Andra regler är att klubbarna får ha med en tredjemålvakt på laguppställningen. Dessutom höjs nivån för när en målvakt anses vara ”störd” i samband med målskott. SHL kommer också att plocka bort skrapningen av isen inför straffläggningar.

Läs mer om alla nya regler här.

I kväll spelar Växjö Lakers träningsmatch mot Linköping. Läs mer om det här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons