Annons

Nya skolskjutsar försenas

Publicerad 12 januari 2018
Foto: Smålandsposten

Kronoberg ska få flera nya skolskjutsbussar. Men bussarna väntas vara på plats först i januari nästa år. Länstrafiken Kronoberg förbereder sig för att dra igång med det nya skolskjutsavtalet med entreprenörer som ska skjutsa skoleleverna i länet.

Det har skjutits upp eftersom ärendet har varit uppe i både förvaltningsrätten och kammarrätten. Ett taxibolag överklagade upphandlingen eftersom anbudspriserna läckt ut, trots sekretessen som råder runt upphandlingar. Först i veckan avslog kammarrätten taxibolagets överklagan, skriver Smålandsposten.

– Den utomordentligt långa handläggningstiden i förvaltningsrätten och kammarrätten medför att avtalsstarten behöver förskjutas för att entreprenörerna ska kunna göra nödvändiga förberedelser, skriver trafikupphandlingschefen Clas Carlsson i ett brev till de vinnande buss- och taxibolagen enligt Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons