Annons

2 000 kronor till bästa kompisen

Publicerad 23 mars 2016
Anna Tenje, (M) utbildningsnämndens ordförande. Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Anna Tenje, (M) utbildningsnämndens ordförande. Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Varje år delar utbildningsnämnden ut två stipendier på varje högstadieskola runt om i Växjö kommun. Stipendierna går till de som har presterat extra bra i ett specifikt ämne.

Nu vill utbildningsnämnden dela ut två extra stipendier på 2 000 kronor var, som ska gå till de elever som har motverkat mobbing och spridit bra stämning i klassen. Det andra stipendiet ska gå till de elever som har utvecklats bäst utifrån sina egna förmågor och förutsättningar.

Annons

På det här sättet vill vi hylla elever som åstadkommit en förändring och utveckling som är minst lika viktig att uppmärksamma som en prestation i ett enskilt ämne. De nya stipendierna lyfter helt enkelt fram elever som gjort en annan typ av avtryck och betydelsefull progression, säger Anna Tenje, (M) utbildningsnämndens ordförande.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons