Annons

Nyförvärvets mål - att vinna skytteligan

Publicerad 25 november 2016
Foto: Daniel Rydström
Foto: Daniel Rydström

Han gjorde sex mål på nio starter i superettan med Ljungskile. Nu är den 21-årige anfallaren Admir Bajrovic klar för nykomlingen Östers IF. Han valde att flytta till Växjö trots andra alternativ.

– Det fanns lite klubbar överallt i världen. Det fanns i Norge, Danmark, Holland, Finland, men jag vill vara här. Det var bästa steget för mig och min karriär.

Annons

Admir Bajrovic är faktiskt född i Alvesta, men moderklubben är IFK Trollhättan. Där spelade han till 2012 då han flyttade till Holland som ungdomsproffs i NEC Nijmegen. 2015 flyttade han hem till Sverige och Ljungskile. Han har inte startat mer än tolv matcher de två senaste säsongerna, men det lossnade på slutet.

– Det har varit lite hackigt. Mycket tränare lite till och från, sen kom Zoran Lukic in. Han lät mig spela och han trodde på mig. Jag vill fortsätta på den vägen som jag avslutade i Ljungskile.

Admir Bajrovic är anfallare, men han kan också vara ett alternativ på yttermittfältet i en 4-2-3-1-uppställning. De personliga målen är höga.

– Jag har ett mål och det är att vinna skytteligan. Jag siktar väldigt högt. Jag har höga ambitioner med mitt liv, min karriär och med Öster.

Admir Bajrovic blir höstens tredje nyförvärv. Sedan tidigare har Öster presenterat Sebastian Crona och Jonathan Levi. Läs om dem genom att klicka på deras namn.

LÄS MER

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons