Nykomlingarna öppnade med vinster

Publicerad 16 april 2016

Nykomlingarna Alvesta och Växjö United öppnade division 3-säsongen på bästa sätt med vinster på hemmaplan.

Alvesta tog emot topptippade Älmeboda/Linneryd och släkten var värst för gästerna när förre Älmebodaspelaren Alen Dzanic inledde målskyttet med 1–0 efter en kvart. Strax efter utökade Alvesta till 2–0. Före paus dunkade Lavdim Berbatovci in 2–1 på frispark, men närmare än så kom inte Älmeboda/Linneryd.

Växjö United inledde säsongen mot Hällaryd och matchen slutade 2–1 till hemmalaget.

Ett mer meriterat division 3-lag är Ljungby IF. De svarade för en fantasisk säsongsöppning när de slog nykomlingen Lindås/Långasjö med hela 4–0 på bortaplan.

Premiäromgången bjöd också på ett derby. Räppe mötte Älmhult på Araby Park Arena och lagen delade på poängne. Pontus Andersson gav hemmalaget ledningen i första halvlek. Martin Mårtensson kvitterade i andra halvlek.