Annons

Nyöppning för ungdomshak

Publicerad 1 april 2016

Bergendahlska Gården i Växjö är en mötesplats för ungdomar i gymnasieåldern. Gården har varit stängd sedan i julas för ett renoveringsarbete. Vid återinvigningen fredagen den 1 april invigningstalade Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

– Det arbete som utgår från Bergendahlska Gården är jätteviktigt. Idag ser vi hur utanförskap och arbetslöshet är en stor utmaning för ungdomarna. Det som har drivit mitt politiska engagemang är att jag blir så arg av orättvisor och i vilken utsträckning man ärver förutsättningarna som man föds in i. Här kan Bergendahlska Gården hjälpa till, säger Oliver Rosengren.

Annons

Han understryker att BG är ett hopp för de som tagit en omväg i livet och att hoppet och energin i BG är kärnan i hela Växjö.

Elin Persson är samordnare för Bergendahlska gården och är glad över renoveringen. Lokalerna har blivit större och personalen kan sitta mer samlad.

– Vi har kunnat fräscha upp mötesplatserna och fått en större profil. Nu kan vi ta emot grupper för workshops och under invigningsveckan som startar på måndag kommer vi arbeta med olika exempel om vad man kan göra här på kvällarna, säger Elin Persson.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons